Hvorfor drypper min vandhane?

Din vandhane dypper højst sandsynligt, fordi den er gal med vandhanens pakning eller O-ringe i tuden. De fleste af os har oplevet at stå med en dryppende vandhane på et eller andet tidspunkt i vores liv. Dette kan være en dyr omgang, hvis vandhanen ikke bliver fikset, så den kan holde tæt. Dette er hverken rart for dig, din pengepung eller vores miljøs vandressourcer.

 

Hvad koster en dyppende vandhane?

 

Dette kommer selvfølgelig an på, hvor meget vand koster i dit område, hvordan den drypper og hvor stor skaden faktisk er.

 

  • Ved langsomt dryp svarer til ca. 20 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 500 kr. ekstra på din vandregning.
  • Ved hurtigt dryp svarer til ca. 80 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 1.800 kr. ekstra på din vandregning.
  • Ved en tynd stråle svarer til ca. 275 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 6.300 kr. ekstra på din vandregning.

 

I sidste ende kan det faktisk være mange penge, du skal af med ekstra penge på  din vandregning, hvis du ikke får repareret pakningen eller udskiftet hele din vandhane.

 

Hvordan skifter du pakningen på en vandhane?

 

Med disse simple trin kan du let skifte pakningen på din vandhane uden problemer og på ingen tid.

 

  1. Se om du kan finde et mærke eller nummer på vandhanen eller måske tag hele vandhanen med dig i byggemarkedet. Vandhaner har nemlig forskellige pakningerne og det er vigtigt, at du ender med den rette.
  2. Inden du påbegynder dit arbejde, skal du huske at lukke vandet. De fleste har en stophane på vandledningen under vasken eller ude i haven.
  3. Herefter tager du vandhanernes håndtag, kronegrebene, af, så du får adgang til spindlen, som også skal pilles af. Det er nemlig først her, at du har adgang til at skifte pakningen.
  4. Nu fjerner du den gamle pakning, som enten holdes fast af en lille fjeder eller møtrik.
  5. Inden du sætter den nye pakning ind, skal du rense hanens bundsæde for kalk, eftersom det er her, at pakning skal slutte tæt.
  6. Du skal blot montere den nye pakning og smøre den med lidt hanefedt. Nu skal du blot samle resten af vandhanen og så skulle den drypning være ude af verden.

 

Må du selv skifte din vandhane?

 

Nej, det må du ikke. Du må ikke ændre på allerede eksisterende installationer. På grund af Danmarks høje standarder indenfor drikkevand, så har vi også en stram lovgivning på området, som skal bevare den høje kvalitet. Du skal derfor kontakte en VVS-installatør, hvis du vil have udskiftet din vandhane. Du må dog gerne udskifte pakningen i dit armatur selv.

KONTAKT GUSTAFSEN VVS | CARL SØRENSEN & SØN VVS

VVS-installationer med omtanke

 

Vi skal huske at værne om miljøet. Også når det gælder VVS-installationer. Uanset om det drejer sig om installationer vedrørende vandhaner eller toiletter, så det er vigtigt at tænke på miljøet. Vi udfører vores installationer og montering med omtanke og stor bevidsthed angående miljøet og vandbesparelser og vi deler gerne ud af vores ekspertise og erfaring på området til dig.

 

Vores produkter, materialer og løsninger er nøje velovervejede, så du ender med det bedste resultat. Både nu og i fremtiden, så skader og reparationer vil være minimale eller ikkeeksisterende. Dette mener vi vil ske, hvis vi deler ud af vores faglig viden gennem rådgivning og sparring. Også hvis det drejer sig om totalentreprise, hvor vi selvfølgelig udfører en effektiv byggeproces.

VVS-arbejde udført med høj kvalitet

 

Uanset om der er tale om mindre installationer eller store entrepriser, som røromlægning eller renovering af badeværelset, så udfører vi vores håndværk professionelt og med fokus på kvaliteten. Dine VVS-installationer skal helst fungere og holde i mange år endnu. Dette bestræber vi også på at efterleve. Alle af vores opgaver bliver lavet omhyggeligt og med øje for detaljen og sikkerheden.

 

Vores mange års erfaring indenfor VVS-installationer har gjort os faglig kompetente til at løse stort set alle VVS-opgaver i højeste kvalitet. Vi efterlader aldrig en opgave uafsluttet. Vi vil helst kunne se tilbage på alle af vores opgaver med faglig stolthed og integritet og være velvidende om, at vi gjorde et veludført stykke arbejde, hvor dine ønsker og forventninger blev opfyldt.