Mit toilet løber, hvad gør jeg?

Der kan være flere grunde til, at dit toilet løber. De hyppigste årsager til et løbende toilet er, at bundventilen er blevet utæt på grund af, at pakningen er blevet gammel og blød, eller fordi vandtilførslen har samlet småsten fra vandanlægget. Uanset hvad årsagen er, kan det komme til at koste dig en dyr vandregning, hvis du ikke får det fikset.

 

Du kan faktisk spare op mellem 30-70% på din vandregning, hvis du udskifter dit løbende eller ældre toilet med et nyt fra mærket Ifö. De er det eneste brand på markedet, hvis toiletter skyller ud med 4/2 liter. Dette er en smart løsning, hvis du gerne vil mindske din vandregning eller skåne miljøets ressourcer.

 

Spar penge på dit toiletvand

 

Ifös 4/2 liter toiletter kan anvendes i alle ejendomme og på alle badeværelser, hvor du virkelig vil kunne mærke en besparelse. Hvis du fx har:

 

  • Et gammelt toilet fra før 1976 med 9 liter skyl, kan du spare hele 70% på dit vandforbrug med en udskiftning.
  • Er det derimod et toilet fra 1967-1996 med 6 liter skyl, så er vandbesparelsen 56%.
  • Har du et nyere Ifö toilet med 6/3 liter skyl, kan du med flere af deres modeller indstille skyllet til at være på 4/2 liter. Dette er nem måde at få en vandbesparelse på 33%.

Du kan faktisk selv beregne din besparelse, hvis du overvejer at skifte til et nyt 4/2 toilet, ved at gå ind på Ifös hjemmeside og bruge deres vandspareberegner. Du skal blot indtaste, hvor du bor og hvor mange personer I er i husstanden.

 

Hvor meget vand bruger et toilet der løber?

 

Dette kommer selvfølgelig an på, hvor galt det står til. Ifølge Energistyrelsen kan et ældre toilet bruge helt op til 12 liter vand på 1 skyl.

 

  • Et toilet som bare løber en smule, er det omkring 275 liter vand pr. døgn, som går til spilde og direkte på din vandregning.
  • Hvis det løbende vand er tydelig på toilettets inderside og der er uro på vandoverfladen, kan det være mellem 550 liter til 1.100 liter vand pr. døgn.

Det er meget vand, som der ikke blive brugt optimalt og bare ryger direkte ned i kloakken.

 

Hvad koster et toilet der løber?

 

Hvad prisen er på et toilet, der løber, varierer rundt om i landet på grund af de forskellige vandpriser. Dog er det mærkbart på alles vandregning. Hvis dit toilet løber…

 

  • 275 liter vand i døgnet koster det mere end 6.000 kr. om året
  • 550 liter vand i døgnet koster det mere end 12.000 kr. om året
  • 100 liter vand i døgnet koster det mere end 24.000 kr. om året

KONTAKT GUSTAFSEN VVS | CARL SØRENSEN & SØN VVS

Miljøvenlige VVS-installationer

 

Uanset om der er tale om udskiftning af 1, 2, eller 3 toiletter, eller om det er store badeværelsesinstallationer, så udfører vi vores håndværk med stor omtanke på miljøet og på vandspild. Står du med et toilet, der løber, en dryppende vandhane eller andre VVS-problemer, så deler vi gerne ud af vores store ekspertise angående miljøvenlige VVS-installationer, så vi sammen kan spare på ressourcerne.

 

Vi kan yde en professionel og grundig rådgivning indenfor VVS og varmeteknik herunder løsninger, materialer og produkter, så du undgår fremtidige VVS-skader eller andre problemer, som kunne opstå uden den rette rådgivning eller faglig sparring. Vi tilbyder desuden også en totalentreprise, hvor vi gladelig vil være tovholder sammen med vores dygtige underleverandører, så du er sikret en veludført og effektiv byggeproces.

Professionelt VVS-arbejde der holder

 

I dag ønsker de fleste varer, løsninger og servicer, som holder og fungerer i mange år. Derfor bestræber vi os hos Gustafsen VVS på at udføre professionelt og omhyggeligt VVS-arbejde i høj kvalitet og med et højt sikkerhedsniveau – også når det gælder WC-installationer.

 

Vi har mange års erfaring og ekspertise inden for VVS-installationer, hvilket sikrer dig et VVS-arbejde i særklasse. Vi afleverer først det færdige arbejde, når vi finder resultatet tilfredsstillende, så vi kan se tilbage med faglig stolthed velvidende om, at vi indfriede dine ønsker og forventninger.